online casino us

Jongen van 13 jaar

Bedankt Kirsten dat ik bij jou op mijn punt heb mogen zijn.Ik vind het leuk dat ik met jou heb mogen werken.Na alles wat ik heb geleerd zal ik het nog vaak gebruiken en hoop dat mijn cijfers daar ook naar zullen zijn. Ik vind het leuk dat ik mijn beelden en woorden heb kunnen uitkleien en dat ik daar niet meer op hoef te triggeren. Fijn dat ik mijn doelen voor de toekomst ongeveer op papier heb staan, jammer dat ik eerst nog de middelbare school door moet, maar dit zal mij daarbij erg helpen, bedankt voor alle lessen. Bedankt!

19 oktober, 2016

Ouders meisje 8 jaar

“Onze dochter van bijna 8 jaar had veel moeite met lezen, terwijl ze ook liet zien dat ze het op sommige momenten heel goed kon. Kirsten heeft haar en ons laten zien hoe zij als beelddenker denkt en haar geleerd hoe er mee om te gaan. Onze dochter leest nu veel beter en als het even niet lukt, weet ze wat ze eraan kan doen. Deze kennis helpt ons ook om haar te begeleiden met lezen en ander huiswerk.  Ze heeft door de Counseling meer zelfvertrouwen en rust gevonden en ze is helemaal vertrouwd met haar Beelddenkoog.”

1 februari, 2017

Jong volwassenen

Na ongeveer tien weken een HBO studie te hebben gevolgd, liep ik helemaal vast. Ik moest veel boeken lezen en hoorcolleges volgen, het lukte mij maar niet om mijn aandacht te richten op waar ik met mijn aandacht moest zijn. Doordat ik veel niet meekreeg raakte ik ook het overzicht kwijt. Mijn gedachten gingen alle kanten op. Mogelijk kon het stempeltje ADD op mij worden geplakt.

Kirsten heeft mij geholpen te leren focussen (door op mijn punt te zijn) en baas te worden over mijn ‘denkbeelden’. Tijdens de Daviscounseling ben ik mij bewust geworden van wat er met mij gebeurde als ik bijvoorbeeld een tekst las. Met de zogenaamde ‘gereedschappen’ die Kirsten mij heeft aangereikt, heb ik meer controle gekregen over mijn aandacht. Naast dat ik mij nu beter kan focussen is het ook erg fijn dat je begrijpt wat er aan de hand is en het aan iemand kan uitleggen.

Naast dat de counseling gezellig was, wist Kirsten continu bij de kern te blijven, ook wanneer ik die zelf even kwijt was!

Kirsten, bedankt!

1 februari, 2017

Demi

Ik heb bij Kirsten de training voor rekenen gevolgd. Ik heb er heel veel geleerd op een leuke en grappige manier. Bij het rekenen was het meestal chaos in mijn hoofd, maar Kirsten heeft me heel goed geholpen. Ze heeft het me alles heel goed uitgelegd op een fijne manier. Ik begrijp nu hoe het zit met de tafels en het klokkijken. Ze heeft ook een hele leuke praktijkruimte waar het heel rustig en prettig is. We hebben mooie dingen gemaakt van klei. Ik blijf nu rustig met rekenen en voel me daar goed bij. Het was erg leuk en leerzaam!! Groetjes Demi

1 februari, 2017

Jongen uit groep 7

Ik vond Kirsten een fijne hulp-mevrouw. Ze legde alles goed en rustig aan mij uit. Ik heb veel aan deze handige methode, en kan dat o.a. merken aan mijn betere cijfers voor spelling en dictee op school. Bij alle twee maak ik nu minder fouten. Ook het kleien bij deze nieuwe methode vond ik erg grappig. Ook heeft Kirsten een hele leuke en speelse hond die Dapper heet. Ik heb veel gespeeld met hun hond!

Groeten Rick

1 februari, 2017

Volwassen vrouw

In het begin was ik nog twijfelachtig of de Davistraining iets voor mij was, want ik ben een vrouw  van midden dertig. Ik heb mij al die jaren moeten redden met de handicap met  Wat de training in hield wist ik ook eigenlijk niet want lezen is niet mij hobby. Na de eerste ontmoeting met Kirsten was ik al helemaal opgelucht, ze vertelde dat dyslexie geen handicap is maar een gave. Dyslectisch kunnen denken (= beeldend en multidimensionaal denken) een gave is, maar helaas ook tot problemen kan leiden. Op mijn werk was ik altijd lang bezig met de rapportage schrijven, ik werk in de zorg dus moet na mijn dienst veel schrijven. Daarom maakte ik vaak onbetaalde overuren. Kirsten legde mij uit hoe dat kwam en hoe ik dat kon veranderen. En op dit moment sluit ik ruim op tijd mijn dienst af. Als we een vergadering hadden en ik moest notuleren dan was ik daar 3 uur mee bezig om alles op papier te zetten. Tegenwoordig zet ik een paar woorden op papier en luister goed wat er wordt gezegd en ben na een uur klaar met de notulen. Ik heb geleerd om mij te focussen. Ik kwam erachter dat ik veel woorden niet ken. Daarom heb ik het woordenboek van Dalen gekocht. Ik maak er nu heel veel gebruik van. Vooral voor de opleiding die ik volg in de mode. Maak plaatjes over de leerstof, op die manier ken ik de theorie. Een nieuwe manier van leren die bij mij heel goed werkt. Dit zijn de punten die veranderd zijn na de counseling.
–          Mijn werktempo is verhoogd
–          Ik heb mijn eigen leerweg ontwikkeld door de theorie te koppelen aan plaatjes
–          Ik heb geleerd om te focussen
–          Zie dyslexie als een gave en niet meer als een handicap en heb daardoor meer zelfvertrouwen. Ik zou iedereen het aanraden om de Davistraining te volgen, het is heel intensief en het nam naast mijn werk ook veel tijd in beslag, maar iedere dag geniet ik nu nog volop van de Davistraining.

S.D.

1 februari, 2017

Tiener 2e klas voortgezet onderwijs

Onze dyslectische dochter Pleun van 14 heeft een Davis counseling gehad bij Kirsten Theeuwen. Onbegrijpelijk dat er in zo’n korte tijd zo’n grote verandering  en vooruitgang plaatsvindt. Pleun leest veel beter, begrijpt ’ ineens’ hoe het alfabet en het woordenboek in elkaar zitten, spellingregels worden duidelijk, ze begrijpt de strategie van de rekentafels en het analoog klokkijken. Ook heeft zij inzicht gekregen in haar eigen kwaliteiten.  Zij weet nu dat zij een andere manier van waarnemen en denken heeft en dat zij niet dom is. Docenten op school vragen zich af wat er toch met Pleun gebeurd is, als dat geen compliment is! Eigenlijk verdient elke dyslecticus een Davis counseling!

Daniëlle

1 februari, 2017

Ouders

Toen onze dochter achter bleef bij het lezen en van de stress regelmatig in haar broek plaste, zijn we op zoek gegaan naar een methode die haar bij het leesproces kon ondersteunen. Na het lezen van het boek De gave van Dyslexie van Ron Davis gingen we vol goede moed en een flinke dosis reserve op zoek naar een Davis-counselor. Zo kwamen bij Kirsten van Goedgesien. Kirsten is een hele lieve, fijne en rustige vrouw die onze dochter heel erg goed geholpen heeft. Na een paar sessies was de vooruitgang al zichtbaar! Buiten dat de sessies met Kirsten hele goede, meetbare leesresultaten hebben opgeleverd, vond onze dochter het ook heel erg leuk om naar Kirsten toe te gaan. Bovendien heeft ze geen natte broeken meer en zit ze nu lekker in haar vel. Wij zijn Kirsten heel erg dankbaar voor wat ze voor ons en onze dochter betekent heeft.

Ingeborg

1 februari, 2017

Volwassen vrouw

Al jaren loop ik tegen bepaalde problemen aan vanwege mijn dyslexie. Ik heb al eerder cursussen Nederlandse taal gehad, maar dit hielp altijd maar tijdelijk. Vanwege mijn werkzaamheden, veel lezen, beoordelen, corrigeren, stukken schrijven, enz  kost het mij dus veel energie om dit goed te doen. Ik ben daarom soms aan het eind van de dag helemaal op. Ook mijn concentratie liet soms te wensen over. Ik kwam per toeval het boek tegen over ’de gave van dyslexie’. De punten die daarin stonden waren zeker herkenbaar. Na het lezen van het boek ben ik eens gaan kijken wie mij met deze methode kon helpen en kwam zo bij GoedgeSien terecht. Bij het eerste kennismakingsgesprek  was er al meteen een klik. Kirsten is een heel plezierig mens in de omgang, die snel in de gaten heeft waar de problemen zitten, en alles op een rustig en begrijpelijke manier uitlegt. Met regelmaat had ik het “o zit het zo gevoel’.De methode is heel anders , met ‘klei ‘spelen. Ik stond er wel voor open maar had in het begin niet verwacht dat het zo’n effect zou hebben. Deze counseling heeft in korte tijd al veel resultaat gehad. Voorheen moest ik sommige stukken wel 3 keer lezen, halverwege zat ik op een andere regel of husselde de letters door elkaar zodat ik dacht dat er een ander woord stond. Door de concentratie oefening en leesoefening hoef ik stukken niet meer opnieuw te lezen. Ook kan ik mij veel gemakkelijker afsluiten van de buitenwereld (dit gaat nog niet altijd goed). Het omschrijven van gedachtes op papier gaat al wat gemakkelijker en de spel fouten bij bepaalde woorden zijn eruit. Nog lang niet alles gaat foutloos. Maar ik  weet nu hoe ik deze triggerwoorden kan oppakken en uitwerken.Ik ben er nog niet, maar de start is gemaakt. Het heeft me nu al geholpen en het kan alleen maar beter gaan.

M. Visser

1 februari, 2017