Frustratie en Focus

Er zijn veel mensen jong- en oud die te maken krijgen of hebben met overprikkeling en stress. Een opeenstapeling van spanningen in je lijf dat het geluk in de weg kan staan. Bij mij is er ruimte en gelegenheid om met liefdevolle aandacht en oriëntatie oefeningen te leren ontspannen, en je plezier in het leven weer makkelijker op te pakken. Soms word je niet begrepen als beelddenker door je omgeving, of heb je zelf het gevoel dat je niet begrepen wordt. Jouw beelden matchen niet met de ander en de realiteit. Er treed verwarring op die desoriëntatie veroorzaakt en waardoor je gefrustreerd raakt. De vicieuze cirkel is rond als dit soort situaties zich vaker voordoen.


Overprikkeling en onderprikkeling

Bij overprikkeling krijg je meer prikkels binnen door jou zintuigen dan jou brein kan verwerken. Dagelijks krijgen wij veel prikkels binnen bijvoorbeeld door veelvuldig sociaal media gebruik.


Wist je dat beelddenkers (onbewust) 32 plaatjes per seconde doorkrijgen ten opzichte van 5 woorden per seconde voor een woorddenker.


Beelddenkers zijn onbewust dus zo snel dat onderprikkeling ook een realistisch probleem kan zijn. Je brein krijgt te weinig nieuwe prikkels, uitdaging en wordt te weinig gestimuleerd op een manier die past bij jou denken. Dit is de andere kant van overprikkeling. De symptomen die kunnen ontstaan zijn verveling, vermoeid zijn, weinig energie hebben, frustratie en depressiviteit. De vaak expressieve levenslustige kwaliteiten komen vaak niet tot uiting.

Bij basisschool kinderen, tieners en jong volwassenen gebeurt het vaker dat ze uit school/opleiding gefrustreerd en boos thuis komen en het lastig is om er mee om te gaan. Als ouders/verzorgers ben je vaak zoekende wat je kunt betekenen voor ze, want iedere ouder wil het beste voor zijn/haar kind.

Een Frustratie en Focus traject bij Goedgesien is een op maat gemaakt programma. Goedgesien biedt dit op maat gemaakte traject aan met ruimte voor je verhaal en frustratie, het leren focussen en je natuurlijke concentratie terug krijgen, het leren omgaan met teveel of te weinig prikkels, meer plezier krijgen in je eigen leven door o.a. de handreikingen die aangeboden worden.